США перекинули в Європу стратегічні бомбардувальники: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США перекинули в Європу стратегічні бомбардувальники: що відбувається

США перекинули в Європу стратегічні бомбардувальники: що відбувається
Джерело:  online.ua

Американські військові перекинули до Великої Британії два стратегічні бомбардувальники B-2 Spirit. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейське командування збройних сил США (EUCOM).

Вказано, що бомбардувальники-"невидимки", виготовлені за технологією "стелс", прибули з США в зону відповідальності EUCOM для інтеграції на потенційному театрі військових дій і льотних тренувань.

"Бомбардувальники базуватимуться на базі британських ВПС Ферфорд на південному заході Англії. Спільні тренувальні польоти B-2 Spirit з європейськими союзниками дозволять поліпшити оперативну сумісність бомбардувальників і вибудувати стратегічні відносини, необхідні для протистояння широкого спектру глобальних викликів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в Росії хизуються, що російські винищувачі Су-27 змогли перехопити літаки ВПС США і Швеції над Балтійським морем. Там кажуть, що 10 червня над нейтральними водами Балтійського моря росіяни виявили дві повітряні цілі, що нібито наближалися до державного кордону Російської Федерації. Для перехоплення цілей в повітря підняли винищувач Су-27 зі складу чергових сил ППО Балтійського флоту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в рамках участі у місії повітряної поліції НАТО винищувачі Німеччини перехопили два російських бомбардувальники над Балтійським морем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?