США підтвердили дуже серйозне звинувачення проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

США підтвердили дуже серйозне звинувачення проти Путіна

США підтвердили дуже серйозне звинувачення проти Путіна
Джерело:  AP

Радник президента США Барака Обами Бен Родс підтвердив  звинувачення проти президента Росії Володимира Путіна в тому, що з його схвалення російська розвідка проводила хакерські атаки під час виборів президента США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство AFP.
У Білому домі вважають, що метою хакерських атак з боку Росії була дискредитація процесу виборів в США та підтримка республіканця Дональда Трампа.
"Я не думаю, що в російському уряді займалися цим без відома Володимира Путіна", - сказав радник Обами на телеканалі MSNBC.
Читайте також: Привели до перемоги Трампа: ЦРУ видало гучні звинувачення на адресу Росії
За словами Родса, все що "відомо про те, що відбувається в Росії і про те, як Путін контролює уряд служить підтвердженням того, що інструкції про організацію хакерських атак не могли віддаватися без його відома".
Радник Обами підкреслив, що в будь-якому випадку президент Росії офіційно відповідальний за дії структур його країни.
Чинний президент США Барак Обама проведе прес-конференцію в п'ятницю, 16 грудня, перед від'їздом у відпустку на Гаваях. Очікується, що він прокоментує хакерські атаки.
У свою чергу спікер Білого дому Джош Ернст заявив журналістам, що слова про "представників влади" Росії, в опублікованому в жовтні американською розвідкою тексті звинувачення РФ в хакерських атаках, явно були не про "виконавців".
Як повідомляв ONLINE.UA, верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки  Федеріка Могеріні заявила, що на обмежувальні заходи Європейського Союзу проти Росії в разі невиконання РФ Мінських угод по Донбасу ніяк не вплинуть рішення, прийняті в майбутній адміністрації обраного президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?