США підтвердили підтримку вступу України до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

США підтвердили підтримку вступу України до НАТО

США підтвердили підтримку вступу України до НАТО
Джерело:  online.ua

За словами заступника речника Держдепу США Веданта Патела, Вашингтон підтримує вступ України до НАТО, проте наразі ключові зусилля зосереджені на допомозі Україні.

Джерело: брифінг представника Держдепу США

США підтримують вступ України до НАТО 

Ми підтримуємо політику відкритих дверей НАТО, - зазначив представник Держдепу.

За його словами, це рішення очевидно мають ухвалювати колективно усі країни НАТО. Але зараз, за словами Патела, основний фокус уваги зосереджено на підтримці України у війні проти Росії.

Це агресія РФ, це російські атаки на цивільну та енергетичну інфраструктуру, Росія не поважає базових засад Статуту ООН, що стосуються територіальної цілісності та суверенітету. Тож саме на цьому ми продовжимо зосереджуватися, - зазначив Пател.

США розуміють необхідність передачі Україні винищувачів F-16

За словами очільника МЗС України Дмитра Кулеби, у США розуміють необхідність передачі Україні винищувачів F-16.

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії адміністрація Байдена робила дуже багато для перемоги України. Відкривала різні збройні постачання. Тому логічно що наступні мають стати F-16, - зазначив Кулеба.

Він зауважив, що американські літаки F-16 потрібні для системи ППО, щоб ракети не падали на українські міста і не вбивали цивільних. Вони також потрібні для контрнаступу та для забезпечення безпеки зернового коридору.

Росію потрібно скинути з повітря, це задача стратегічної ваги. Не можливо виграти у війні не скинувши Росію з повітря і F -16 це той шлях яким можна цього досягнути. Я кажу впевнено, що ми ці літаки отримаємо, бо США розуміють що це має відбутись. Питання лише часу, - підкреслив очільник МЗС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?