США підтвердили використання РФ гіперзвукових ракет проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

США підтвердили використання РФ гіперзвукових ракет проти України

США підтвердили використання РФ гіперзвукових ракет проти України
Джерело:  online.ua

Американські офіційні особи підтвердили, що минулого тижня Росія запустила гіперзвукові ракети проти України, що стало першим відомим використанням таких ракет у бою.

Джерело: CNN

РФ вперше використала гіперзвукові ракети у бою

За словами джерел, США змогли відстежувати запуски в режимі реального часу.

Запуски, ймовірно, мали на меті випробувати зброю та надіслати повідомлення Заходу про російські можливості, повідомили кілька джерел.

Міністерство оборони Росії заявило 19 березня, що 18 березня запустило гіперзвукові ракети "Кинжал" по військовому складу боєприпасів на заході України, знищивши споруду в українському селі Делятин.

Гіперзвукову зброю важко виявити, що створює проблеми для систем протиракетної оборони. Гіперзвукові ракети можуть рухатися на набагато нижчій траєкторії, ніж балістичні ракети з високою дугою, які можна легко виявити. Гіперзвукові також можуть маневрувати та ухилятися від систем протиракетної оборони.

Пентагон зробив розробку гіперзвукової зброї одним із своїх головних пріоритетів, зокрема, оскільки Китай і Росія працюють над розробкою власних версій.

За даними російських ЗМІ, "Кинжал" - авіаційний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Створено на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача МіГ-31 – МіГ-31К.

За словами російських військових, він здатний вражати цілі на дальності понад 2 000 км, при цьому гарантовано долаючи всі існуючі та розроблювані системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?