США спіймали Китай на безсоромній брехні щодо COVID-19 - резонансні дані
Категорія
Світ
Дата публікації

США спіймали Китай на безсоромній брехні щодо COVID-19 - резонансні дані

США спіймали Китай на безсоромній брехні щодо COVID-19 - резонансні дані
Джерело:  online.ua

Розвідці США після тривалого розслідування вдалося дізнатися, що влада Китаю приховала масштаби спалаху пандемії коронавірусу в своїй країні та сфальсифікувала дані про випадки зараження та смерті громадян. Свою резонансну допівдь розвідка вже встигла передати у Білий дім. Про це розповідає Bloomberg з посиланням на свої джерела в оточенні американського лідера Дональда Трампа, інформує ONLINE.UA.

Чиновники попросили видання не називати їх імена, тому що звіт є секретним, і вони навіть не захотіли деталізувати його зміст. Але головне, вони наголосили, що публічна звітність КНР за страховими випадками і смертями навмисно неповна. Дві офіційні особи в Білому домі зазначили, що в доповіді розвідка дійшла однозначного висновку - влада Китаю фальсифікувала дані.

Агентство Bloomberg звертає увагу на те, що за даними Університету Джонса Гопкінса, Китай заявив про 82 тис. інфікованих та 3,3 тис. летальних випадків, в той час, як в Штатах вже виявлено 189 тис. випадків зараження і більше 4 тис. смертей.

Що важливо розуміти, нещодавно команда Дональда Трампа припустила, що у США пандемія може стати причиною від 100 до 240 тисяч смертей. Президентська робоча група наголошує, що смертність від коронавірусу може різко збільшитися вже у найближчі 2 тижні.

"Наступні два-три тижні стануть найбільш важкими для нашої країни", — заявив президент Дональд Трамп.

Окрім того, очільник Білого дому звернув увагу на те, що це дійсно "питання життя та смерті" і закликав народ США підготуватися до боротьби з COVID-19.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, американська влада виділила 1,2 мільйона доларів Україні на подолання наслідків пандемії коронавірусу. Уже відомо, що ці гроші підуть на медичну та гуманітарну допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?