США почали передачу гіперзвукової зброї Сухопутним силам
Категорія
Технології
Дата публікації

США почали передачу гіперзвукової зброї Сухопутним силам

США почали передачу гіперзвукової зброї Сухопутним силам
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати розпочали процес передачі перших зразків гіперзвукової зброї підрозділам Сухопутних сил. Передбачається, що озброєння реально вже може бути застосовано через кілька років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Defense News.

Наразі військовослужбовцям передали обладнання, завдяки якому почнеться підготовка для застосування зброї. До кінця цього фінансового року, перший підрозділ повністю отримає спеціальну техніку, тренажні комплекси та безпосередньо ракети.

Перші спільні з Військово-морськими силами тренування стартують одразу ж після отримання обладнання. Попередньо це заплановано на перший квартал 2022-го фінансового року. Інші тести заплановані для проведення у четвертому кварталі 2022 фінансового року та другого кварталу 2023 фінансового року.

Наразі остаточно невідомо, які здібності має новітня американська зброя, яку поки що не прийняла у збройні сили жодна країна світу. Відкриті джерела вказують на твердопаливну балістичну ракету наземного базування, яка має універсальну керовану маневрову гіперзвукову бойову частину Common-Hypersonic Glide Body.

Одночасно із Сухопутними силами уряд США передасть нове озброєння американським ВМС та ВВС.

Нагадаємо, тим часом у Росії режим Володимира Путіна також хвалився розробкою новітньої зброї, якою ще ніхто у світі не володіє. Також особисто президент РФ торік наголошував, Що його країна матиме перший у світі захист проти ракет, що не можна вловити.

“Та на мою думку, ми зможемо приємно здивувати наших партнерів тим, що коли у них ця зброя з'явиться, з великою ймовірністю у нас з'явиться засіб боротьби з цією зброєю”, - оголосив тоді Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Джо Байден під час свого першого офіційного візиту до Міністерства оборони США офіційно повідомив, що Пентагон перегляне свою стратегію щодо Китаю, взявши до уваги ключові області, такі як розвідка, технології та військову присутність Вашингтона в регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?