США пообіцяли запровадити проти Росії «руйнівні санкції»
Категорія
Політика
Дата публікації

США пообіцяли запровадити проти Росії «руйнівні санкції»

США пообіцяли запровадити проти Росії «руйнівні санкції»
Джерело:  online.ua

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що діючих санкцій проти Росії недостатньо. Тому США готують «руйнівні санкції», які можуть бути запроваджені у випадку, якщо Кремль зробить нові агресивні кроки проти України.

Про це Тейлор заявив в інтерв’ю грузинському «Першому каналу», повідомляє ONLINE.UA.

«У разі ще одного агресивного кроку з боку Росії, вона може бути виключена з міжнародної фінансової системи», – заявив американський дипломат грузинським журналістам. Очевидно, під цим мається на увазі міжбанківська платіжна система SWIFT, від якої свого часу був відключений Іран.

«Вони будуть руйнівними для країни. Ми ніколи цього не робили, але в разі ще одного агресивного кроку, це можна буде використовувати. Ця санкція – плата для Путіна», – сказав Тейлор.

За словами повіреного у справах США, в Кремлі навряд чи очікували, що санкції протриматися так довго і розраховували, що «попрацюють з деякими країнами, ми знаємо, про кого йде мова, і санкції будуть скасовані». Однак тут Путін сильно помилився – Тейлор відзначив, що замість скасування санкцій вони були продовжені.

Також Вільям Тейлор додав, що діючі на даний момент санкції не є достатніми: «протягом цього часу ми не побачили, щоб росіяни покидали Донбас чи Крим».

Нагадаємо, що вчора президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що конфлікт в Україні без США вирішити не вдасться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?