США попередили Росію: через одного птаха може трапитися непоправне
Категорія
Світ
Дата публікації

США попередили Росію: через одного птаха може трапитися непоправне

США попередили Росію: через одного птаха може трапитися непоправне
Джерело:  voanews.com

Дії Росії в Чорному і Балтійському морях

стають все більш агресивними, створюючи все більшу небезпеку.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Голос Америки».


"Очевидно, що росіяни стають вкрай агресивними як у Чорному морі, так і в Балтійському морі", - заявив перший заступник міністра оборони США Боб Уорк.


За його словами, облітаючи корабель

ВМС США "Дональд Кук" в квітні в Балтійському морі, Росія поводилася безрозсудно

і створювала загрозу життю людей без необхідності.


"Ці хлопці підходили дуже близько... Коли ви на такій швидкості пролітаєте так близько над водою, то якщо виникне якась проблема - зіткнення з птахом, чайкою тощо - і ви перевертаєтеся через крило", - сказав Уорк.


Також один з керівників Пентагону додав, що США мають намір домогтися від Росії розуміння того, що цей район відноситься до міжнародних вод, і США будуть і далі літати, плавати і діяти всюди, де дозволяє міжнародне право.


Він також припустив, що якби зіткнення сталося, Росія зробила б негайний висновок, що США збили літак, "і неможливо передбачити, що послідувало б за цим".


"Ми часто вилітаємо і спостерігаємо за російськими кораблями... Але ми робимо це на безпечній висоті і не імітуємо нальоти, оскільки це вірний шлях до інциденту, а як тільки інцидент станеться, ти не знаєш, що буде далі", - заявив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше між

Росією і США відбулося кілька інцидентів в Балтійському і Чорному морях

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?