США пригрозили новими санкціями проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США пригрозили новими санкціями проти Росії

США пригрозили новими санкціями проти Росії
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах можуть відповісти новими санкціями на наміри Кремля довести до кінця будівництво "Північного потоку-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

За даними джерел німецького видання, таким чином Вашингтон намагатиметься знову загальмувати чи зупинити проєкт.

"Якщо Росія спробує добудувати трубопровід у Балтійському морі, то Палата представників та Сенат будуть готові випустити новий санкційний закон", - цитує медіа дипломата анонімно.

Новий удар може торкнутися як безпосередньо компанії-будівельники, так й інвесторів "Потоку". Серед них — наймогутніші європейські організації у галузі енергетики.

Джерела наголошують, що законопроєкт про санкції розроблять та ухвалять у разі необхідності якомога скоріше — вже протягом лютого чи березня.

Нагадаємо, "Північний потік-2" став яблуком розбрату поміж європейськими країнами та Сполученими Штатами. Головним лобістом проєкту в ЄС стала Німеччина та ще кілька країн. Проти виступили у Білому домі, Польщі, Україні. Данський уряд до останнього гальмував надання дозволу на будівництво останнього сегменту газогону.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Австрії закликали до скасування санкцій проти "Північного потоку-2". Офіційний Відень стверджує, що російський трубопровід в обхід України буде корисним для Євросоюзу, а от інтереси Києва він не чіпає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?