США пригрозили ворогам надзвуковою зброєю - коли вона з'явиться в армії
Категорія
Світ
Дата публікації

США пригрозили ворогам надзвуковою зброєю - коли вона з'явиться в армії

США пригрозили ворогам надзвуковою зброєю - коли вона з'явиться в армії
Джерело:  online.ua

У Сполучених розкрили дати передачі на озброєння військовим підрозділам гіперзвукової зброї. У Пентагоні стверджують, що Сухопутні війська отримають такі системи вже у 2023 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра оборони країни Марка Еспера.

Керівник Пентагону виступив із заявою під час щорічного засідання неурядової Асоціації сухопутних військ США.

"У березні Сухопутні війська і ВМС США перейшли важливий рубіж, коли спільно провели випробування гіперзвукового який планує блоку. Ми маємо намір інтегрувати цю технологію в батарею Сухопутних військ до 2023 року", - оголосив Еспер.

Він нагадав про шість пріоритетів щодо створення перспективної зброї та техніки для сухопутних військ.

"На самому вгорі цього списку — гіперзвукові озброєння... Ми збільшуємо протягом наступних п'яти років свої капіталовкладення в гіперзвукові (системи), щоб можна було прискорити випробування, а також якомога швидше передати ці кошти бойовим частинам", - пояснив міністр.

Очільник Пентагону зауважив, наразі триває розробка захисту він БПЛА та аналогічних загроз. Чотири батальйони через три роки отримають відповідні системи.

"Сухопутні війська інвестують в проміжну маневрову платформу меншої дальності, щоб забезпечити солдатам захист на всі 360 градусів від безпілотних літальних систем і інших погроз на малій висоті. Ми можемо очікувати інтеграції цієї системи з чотирьох батальйонів в Європі у 2023 році", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 7 жовтня російському диктатору Володимиру Путіну виповнилося 68 років. Однак свій день народження очільник Кремля почав святкувати ще вчора, оскільки вирішив побалувати себе та свою команду вкрай неочікуваним подарунком. Президент РФ 6 жовтня офіційно заявив про успішне випробування гіперзвукової ракети "Циркон".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?