США прискорять виробництво ракет для України
Категорія
Світ
Дата публікації

США прискорять виробництво ракет для України

США прискорять виробництво ракет для України
Джерело:  online.ua

У Пентагоні планують прискорити виробництво ракет Stinger та Javelin через зменшення запасів після передачі Україні великої кількості партій цього озброєння.

Джерело:  CNN

США нарастять виробництво ракет Stinger та Javelin

Зазначається, що згідно зі списком побажань України, надісланим Вашингтону, Київ хоче щоденно отримувати від США 500 протитанкових ракет Javelin та 500 зенітних ракет Stinger.

Фото - facebook.com/MinistryofDefence.UA

У зв'язку з цим виробнича лінія Stinger була призупинена, а згодом перезапущена  для виконання замовлення на продаж за кордоном.

Прессекретар Білого Дому повідомив, що розглядаються варіанти збільшення виробничих потужностей та скорочення термінів виробництва.

За даними Пентагону, протитанковий комплекс Javelin знаходиться у режимі повного виробництва. Проте Пентагон намагається збільшити виробництво.

У оборонній стратегії Пентагону на 2022 рік РФ та Китай визнаються найбільшими загрозами для нацбезпеки США.

Пріоритетами оборони США визначаються стримування агресії, готовність до перемоги у ймовірному конфлікті. Також у пріоритеті відповідь на виклик РФ в Європі та Китаю в Індо-Китайському регіоні.

Пентагон діятиме негайно, щоб зміцнити стримування Китайської народної республіки як найважливішого стратегічного конкурента. Росія становить гостру загрозу, про що свідчить її жорстоке та неспровоковане вторгнення в Україну. Ми будемо співпрацювати з нашими союзниками та партнерами по НАТО, щоб посилити надійне стримування перед російською агресією, - зазначається в стратегії.

Крім того, Міноборони США, як і раніше, тримає на контролі постійні загрози з боку КНДР, Ірану та войовничих екстремістських організацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?