США прийняли важливе рішення щодо санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США прийняли важливе рішення щодо санкцій проти Росії

Мінфін США
США прийняли важливе рішення щодо санкцій проти Росії

Міністерство фінансів США прийняло рішення розширити антиросійські санкції, введені проти Кремля після анексії Криму і агресію на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт американського Мінфіну.
У санкційний список були додані сім приватних осіб, вісім організацій, а також два російських танкера — "Маршал Жуков" і "Сталінград".
Також були уточнені обмеження щодо компанії "Новатек", яка також є об'єктом санкцій (у документі перераховані всі 26 дочірніх підрозділів компанії).


Читайте також: Санкції проти Росії: любителям Путіна пророчать голодні часи

Глава департаменту з контролю за іноземними активами Мінфіну Джон Сміт підкреслив, що список розширений через ситуацію в Криму і на Донбасі.


Стали відомі імена росіян, які потрапили під санкції: Михайло Дідів, Михайло Клішин, Кирило Ковальчук, Дмитро Лебедєв, Дмитро Мансуров, Олег Мінаєв, Євген Пригожин.
Ковальчук, Лебедєв, Мансуров, Клішин, Мінаєв і Дідів потрапили під американські санкції за зв'язок з банком "Росія", компанією "АБР Менеджмент", або "Собинбанком". Згідно з поясненнями Мінфіну США, всі ці люди обіймають керівні посади в зазначених фінансових установах. Банк "Росія" знаходиться під американськими санкціями з березня 2014 року.
Пригожин потрапив під санкції за матеріальну підтримку... високопосадовців Росії: "Пригожин має широкі ділові зв'язки з Міністерством оборони РФ; крім того, компанія, що має суттєві зв'язку з ним, виконує контракт на будівництво військової бази поблизу кордону РФ з Україною".


Читайте також: США підтвердили дуже серйозне звинувачення проти Путіна

Серед компаній, що потрапили в оновлений американський санкційний список, виділяється "Новатек". У переліку містяться відразу дев'ять її регіональних підрозділів.


В "чорні списки" включені компанії "Кримські порти", "Кримська залізниця", АТ "Інститут "Будпроект", компанія "Трансфлот" та інші.


Востаннє американський Мінфін розширював санкційний список на початку вересня 2016 року.


Тоді до нього увійшли 17 осіб і 20 компаній, включаючи дочірні організації "Газпрому" і "Банку Москви".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  стало відомо про рішення Євросоюзу, котрий продовжив на півроку антиросійські обмеження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?