США призупинили обмін даними з РФ щодо стратегічних ядерних сил
Категорія
Політика
Дата публікації

США призупинили обмін даними з РФ щодо стратегічних ядерних сил

США призупинили обмін даними з РФ щодо стратегічних ядерних сил
Джерело:  online.ua

США повідомили Росії що у відповідь на її вихід з Договору щодо стратегічних наступальних озброєнь призупиняють обмін даними про власні стратегічні ядерні сили.

Джерело:  The Wall Street Journal

США припиняють обмін даними з РФ щодо ядерної зброї 

Це перший крок, який ми зробили в рамках договору у відповідь на призупинення участі Росії. Наша мета - заохотити Росію повернутися до дотримання договору, - зазначив журналістам видання високопосадовець з Білого дому.

США передали своє рішення заступнику міністра закордонних справ Росії Сергію Рябкову.

Це вкрай прикро, але цілком передбачувано і доречно. Чому Росія повинна продовжувати отримувати вигоду від заходів прозорості, коли вона відмовляє в них Сполученим Штатам? - зазначила віцепрезидент Ініціативи з питань ядерної загрози, некомерційної організації, що займається питаннями безпеки Лінн Растен.

За її словами, є ті, хто занепокоєний загрозою руйнування системи контролю над озброєннями, яка десятиліттями регулювала ядерну конкуренцію між Вашингтоном і Москвою.

Приховування цієї інформації залишає США практично без важелів впливу на Росію і ще більше затьмарює ситуацію з дотриманням договору обома країнами, - вважає виконавчий директор Асоціації з контролю над озброєннями Деріл Кімбелл.

Кремль погрожує ЄС ядерною зброєю

На думку історика Юрія Фельштинського, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін планує розмістити ядерну зброю на території Білорусі не для погроз країнам Заходу, а для завдання ударів по Литві та Польщі.

Погрожувати ядерною зброєю можна з Росії. І Росія цю справу досить послідовно і багаторазово з регулярністю тиражує. Тому для того, щоб погрожувати Заходу або Європі ядерною зброєю, не потрібно її перекидати у Білорусь. Її перекидають в одному єдиному випадку - для нанесення ядерного удару. Я заявляю абсолютно відповідально, що не пізніше вересня цього року з Білорусі по Литві і Польщі будуть нанесені ядерні удари, якщо Захід не зробить превентивних дій у цьому напрямку, - вважає Фельштинський.

За його словами, єдиною причиною, через яку Кремль досі повністю не анексував територію Білорусі, це плани використати цю країну у якості плацдарму для завдання ядерних ударів.

Якщо існували якісь червоні лінії, які Путін не мав би переходити або перехід яких означає буквально катастрофічні наслідки для Європи, то ось ця червона лінія вже Путіним перейдена, - зазначає історик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?