США прокоментували можливість обміну Савченко на Бута
Категорія
Україна
Дата публікації

США прокоментували можливість обміну Савченко на Бута

США прокоментували можливість обміну Савченко на Бута
Джерело:  online.ua

Вашингтон не розглядає можливість обміну українського військовослужбовця Надії Савченко, незаконно засудженої в Росії до 22 років колонії, на росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США.
Про це заявив прес-секретар американського посольства в Москві Вільям Стівенс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
Дипломат нагадав, що США «дотримуються своїх зобов'язань у рамках міжнародного та національного права щодо утримання ув'язнених».
"Вашингтон також забезпечує необхідний консульський доступ до іноземних ув'язнених, які відбувають покарання на території США", - підкреслив Стівенс.
Раніше повідомлялося про можливий обмін Савченко на Бута і Ярошенка. За інформацією одного із співрозмовників агентства, наразі йдуть консультації про перспективу подібної процедури.
«Російська сторона запропонувала список своїх співгромадян, в обмін на видачу яких готова звільнити колишню українську військовослужбовку», - сказало джерело, зазначивши, що в переліку є і росіяни, «діяльність яких зазвичай не афішується».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?