США провели першу за два роки повітряну розвідку над Росією: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

США провели першу за два роки повітряну розвідку над Росією: з'явилися подробиці

США провели першу за два роки повітряну розвідку над Росією: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Військовий літак США Boeing OC-135B здійснив розвідувальний політ над Росією. На борту літака-розвідника знаходилося шість спостерігачів.

В російському Міноборони підтвердили, що США провели спостережний політ над територією РФ. Там відзначили, що операція була виконана в рамках договору по відкритому небу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Російські військові уточнили, що розвідувальний літак США піднявся з аеродрому в Хабаровську, щоб виконати перший з 2017 року спостережний політ над територією Росії. Цей політ був узгоджений і здійснений "за узгодженим маршрутом".

Американський військовий літак ОС-135Б, як вказали в Міноборони РФ, відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. Там уточнили, що вся апаратура, встановлена на ньому, пройшла міжнародний огляд.

Про те, що американський літак провів спостережний політ над Росією, раніше повідомляв прес-секретар Пентагону Джеймі Девіс. За інформацією речника американського відомства, ОС-135Б пролетів в Далекосхідному федеральному окрузі, зокрема, його маршрут проходив недалеко від Чити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 лютого літак Військово-повітряних сил США Boeing RC-135V провів розвідку в Чорному морі біля берегів Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?