США розглядають можливість надання Україні модернізованих ракет для винищувачів МіГ
Категорія
Україна
Дата публікації

США розглядають можливість надання Україні модернізованих ракет для винищувачів МіГ

США розглядають можливість надання Україні модернізованих ракет для винищувачів МіГ
Джерело:  online.ua

США наразі вивчають можливість оснащення радянських винищувачів МіГ на озброєнні України власними ракетами AIM-120. Зокрема, такі ракети використовують західні винищувачі F-16. 

Джерело:   Politico

США хочуть озброїти українські винищувачі МіГ ракетами  AIM-120

Зазначається, що  AIM-120 є ракетами класу "повітря-повітря" середньої дальності.

За інформацією видання, наразі існують певні технічні труднощі із встановленням цих ракет на винищувачі МіГ, що є на озброєнні України.

Якщо технічні складнощі будуть подолані, це стане першим випадком, коли Сполучені Штати нададуть можливість українській авіації використовувати ракети класу "повітря-повітря".

Ми підтримуємо регулярні контакти і продовжуватимемо тісні консультації з Україною щодо її потреб у сфері безпеки, але з міркувань операційної безпеки ми не обговорюватимемо, які дії можемо вжити або не вжити в цьому напрямку, - зазначив представник Пентагону Гаррон Герн.

Що відомо про ракети AIM-120

Американська всепогодна керована ракета класу "повітря-повітря" середньої дальності.
Ракети даного класу призначені для ураження повітряних цілей за межами прямої видимості цілі.
Розроблялася фірмою Hughes Aircraft з 1981 року і була прийнята на озброєння ВПС США в 1991 році. Крім США, перебуває на озброєнні ВПС Великої Британії, Німеччини та низки інших країн-членів НАТО. Є основним озброєнням винищувачів F-15C, F-15E, F-16, F/A-18C/D, F/A-18E/F, F-22.

В цілому ракети AMRAAM показали себе досить надійним та ефективним видом зброї.
Ракета може застосовуватися по широкій номенклатурі цілей включаючи безпілотні літальні апарати та крилаті ракети, що підтверджено великою кількістю випробувань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?