США розглядають поставки Україні танкових снарядів зі збідненим ураном — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

США розглядають поставки Україні танкових снарядів зі збідненим ураном — WSJ

США розглядають поставки Україні танкових снарядів зі збідненим ураном — WSJ
Джерело:  online.ua

Адміністрація Байдена, як очікується, надасть Україні снаряди зі збідненим ураном після тижнів внутрішніх дебатів про те, як оснастити танки Abrams, які США передають Києву.

Джерело: The Wall Street Journal

Україна можу отримати снаряди для танків зі збідненим ураном

Про намір США повідомив високопоставлений чиновник адміністрації. Він сказав The Wall Street Journal, що, здається, немає серйозних перешкод для схвалення боєприпасів.

Пентагон вже закликав озброїти танки Abrams, які США надають Україні, снарядами зі збідненим ураном, які регулярно використовуються армією США та є високоефективними проти російських танків.

Випущені на високій швидкості,  снаряди здатні пробивати лобову броню російського танка на відстані.

Пропозицію поставити такі снаряди обговорювали в Білому домі.

Деякі офіційні особи висловили стурбованість тим, що Вашингтон можуть критикувати за відправку снарядів через те, що вони можуть нести ризики для здоров’я та навколишнього середовища.

Програма ООН з навколишнього середовища заявила в минулорічному звіті, що «хімічна токсичність» металу становить найбільшу потенційну небезпеку, і «він може викликати подразнення шкіри, ниркову недостатність і збільшити ризик раку».

Британія вже поставила в Україну танки «Челленджер» разом із бронебійними снарядами зі збідненим ураном, якими вони могли стріляти.

Танки Abrams для України

Нагадаємо, що на початку січня Білий дім погодився надати Україні 31 танк Abrams як частину ширшої домовленості, згідно з якою Берлін та інші європейські столиці погодяться відправити німецькі танки Leopard 2.

Спочатку США планували закупити нові танки M1A2 Abrams. Але щоб скоротити терміни поставки, керівництво вирішило відновити танки М1А1, які вже є на американському озброєнні, і надати їх Україні.

Зараз український персонал проходить навчання в Німеччині, як керувати та обслуговувати Abrams , який, за словами Пентагону, буде доставлено до осені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?