США розкритикували відсутність реального врегулювання війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США розкритикували відсутність реального врегулювання війни в Україні

США розкритикували відсутність реального врегулювання війни в Україні
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон вважає вкрай "замороженою" поточну ситуацію на Донбасі. Державний секретар США Майк Помпео висловив жаль з приводу того, що реального процесу врегулювання на Сході України немає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За словами дипломата, він не може прогнозувати, чи виведе Кремль окупаційний корпус з української території.

"Росіяни двічі укладали угоди, які не виконували. Я шкодую через це. Ми продовжували робити те, що є правильним для українського народу, — чи це стосувалося наших зусиль з метою зупинити будівництво "Північного потоку-2", чи це стосувалося рішення президента надати летальне оборонне обладнання для українців (те, що попередня адміністрація постійно відмовлялася робити)", - наголосив Помпео.

Він згадав, що Україна наразі стикається одразу з кількома загрозами за різними напрямками.

"Ми зробили правильні речі для них, і ми намагалися посилити потенціал для українського уряду захищати себе від загроз, що надходили з Росії. Одночасно від воєнних загроз, інформаційних загроз, загроз у середині України та енергетичних загроз", - резюмував держсекретар.

Він зауважив, що попри всі зусилля конфлікт досі палахкотить на Сході держави.

"Ми не досягли значного прогресу, як і європейці теж не досягли значного прогресу у їхніх дипломатичних зусиллях. Мені шкода. Я бажаю, аби ми упродовж нашого часу досягли більшого прогресу", - додав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, між німецьким та російським лідерами відбувся перший дипломатичний контакт з приводу України та війни на Донбасі. Канцлерка Ангела Меркель та президент Володимир Путін обговорили поточний стан врегулювання конфронтації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?