США розповіли, хто порушує Мінські угоди
Категорія
Світ
Дата публікації

США розповіли, хто порушує Мінські угоди

США розповіли, хто порушує Мінські угоди

У Державному департаменті США заявили, що Росія не виконує Мінські угоди, оскільки російські війська продовжують перебувати на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держдепу США.
Заступник представника Державного департаменту США Марк Тонер під час брифінгу у Вашингтоні заявив, що Україна вже виконала більшу частину своїх зобов'язань відповідно до Мінської угоди, тоді як Росія і бойовики, яких вона підтримує, досі не дотримали свого слова.
"Обидві сторони повинні виконати свої зобов'язання, взяті в Мінську. Україна вже зробила кілька серйозних кроків для дотримання свого слова, але ми до сих пір чекаємо, поки так само вчинять сепаратисти, яких підтримує Росія", - сказав Тонер.
Він підкреслив, що постійні порушення режиму припинення вогню і присутність російських військ на Донбасі - приклади невиконаних обіцянок Москви і бойовиків, яких вона підтримує.
"Ми вже побачили, як український уряд просувається. Втім, подібного рівня прогресу від сепаратистів та Росії до цього часу не було", - зазначив представник Держдепу.
Раніше повідомлялося, що помічник Держсекретаря США Віктория Нуланд, яка 25 квітня приїхала до Києва, заявила, що Держдепартамент США вимагає "особливого статусу" для Донбасу, амністії бойовиків і організації виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей вже в липні 2016 року.
Пізніше Нуланд внесла ясність у вимоги США щодо Донбасу, зазначивши, що не називала ніяких дат щодо виборів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?