США схвильовані демонстрацією КНДР ядерних боєголовок — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

США схвильовані демонстрацією КНДР ядерних боєголовок — Bloomberg

США схвильовані демонстрацією КНДР ядерних боєголовок — Bloomberg
Джерело:  online.ua

У США схвильовані показом ядерних боєголовок лідером КНДР Кім Чен Ином. Попри вимоги США відмовитися від ядерної зброї, поведінка Кім Чен Ина говорить про відсутність у нього намірів відмовлятися від атомного арсеналу.

Джерело: Bloomberg

Кім Чен Ин показав ядерні боєголовки КНДР

Пропагандистський канал Північної Кореї вперше за кілька років оприлюднив фотографії, на яких Кім Чен Чен Ин “перевіряє боєголовки”.

Такі боєголовки призначені для ракет, які здатні завдати удару по союзникам США в Азії та навіть доставити ядерну бомбу на материкову частину Америки.

За думкою експертів, КНДР досягла прогресу в мініатюризації своїх боєголовок, що збільшує його здатність завдати ядерного удару.

Адміністрація Байдена пропонувала Пхеньяну відновити ядерні переговори, але режим Кіма відхилив пропозиції та посилив свої провокації.

Також повідомляється, що здатність Північної Кореї завдати ядерного удару настільки зросла, що деякі політичні експерти закликають оголосити країну ядерною державою.

Провокації Північної Кореї

У березні КНДР почала випробування макетів ядерних пристроїв, прикріплених до ракет, що здатні досягти всієї Південної Кореї та західних частин Японії.

19 березня балістична ракета малої дальності була запущена КНДР у напрямку моря біля східного узбережжя Корейського півострова.

Південна Корея засудила серію останніх запусків балістичних ракет з боку Північної Кореї як порушення резолюції Ради Безпеки ООН. Подібні дії Північної Кореї також були критиковані Японією та США.

26 березня Кім Чен Чен Ин наказав солдатам, які беруть участь у навчаннях, проводити “різноманітні симуляційні навчання для справжньої війни” і постійно їх посилювати.

Повідомляється, що Північна Корея має приблизно від 80 до 90 боєголовок.
Кім Чен Ин прагне збільшити арсенал до 100-300пристроїв у довгостроковій перспективі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?