США скликають очну зустріч лідерів G7 - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

США скликають очну зустріч лідерів G7 - що відбувається

Джерело:  online.ua

Радник з національної безпеки Білого дому Роберт О'Брайен виступив з гучною заявою - він наголосив, що американський лідер Дональд Трамп має намір провести очну зустріч лідерів "Великої сімки" в кінці червня. Згідно з попередніми даними, G7 буде обговорювати найважливіші виклики, з якими зіткнулися країни - пандемію коронавірусу та світову кризу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBS та Reuters.

"Саміт G7, якщо він пройде очно, і ми гадаємо, що це станеться, відбудеться в кінці червня", - заявив представник Дональда Трампа.

За словами Роберта О'Брайена, Вашингтон уже наблизився до піку випадків коронавірусу, і Сполучені Штати хотіли б провести саміт, якщо дозволить ситуація. На його думку, лідери G7 нададуть перевагу особистій зустрічі, а не відеоконференції.

"Президент направив запрошення, і ми отримали чудові відповіді... Ми подбаємо про те, щоб усі пройшли тестування. Ми подбаємо про те, щоб це було безпечне місце, якщо лідери зможуть приїхати сюди. Але ми хотіли б прийняти їх у Вашингтоні", - заявив представник Білого дому.

Варто зазначити, що саміт G7 планувався на 10 червня, однак американський лідер Дональд Трамп скасував його через пандемію коронавірусу.

Окрім того, що важливо розуміти, нещодавно посли країн "Великої сімки" відреагували на домовленості України і МВФ. Дипломати позитивно прокоментували угоду на рівні персоналу про новий кредит на суму в 5 млрд доларів строком на 18 місяців. Посли "Групи семи" протягом усього періоду, поки команда Зеленського виконувала вимоги Фонду, які стосувалися, зокрема, прийняття антиколомойського закону і проведення земельної реформи, регулярно нагадували Україні, що нова програма з МВФ допоможе нашій країні швидше і ефективніше впоратися з наслідками пандемії і економічної кризи.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 7 травня стало відомо про нове неочікуване рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду — усі подробиці  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?