США стурбовані новою несподіваною загрозою з боку Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США стурбовані новою несподіваною загрозою з боку Росії

США стурбовані новою несподіваною загрозою з боку Росії
Джерело:  The Washington Post

Міністерство оборони США

побоюється розвитку Росією і Китаєм космічної зброї.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.


Зокрема, в Пентагоні побоюються, що його військові супутники можуть стати легкою здобиччю в умовах, коли Росія і Китай розробили технології, здатні зруйнувати оборонну інфраструктуру США в космосі.


Командувач Стратегічним командуванням США Сесіл Хейні заявив, що доступ до космічних технологій вже мають Північна Корея, Іран і деякі ісламістські організації.


«Ми повинні зрозуміти, що, незважаючи на наші зусилля, майбутній конфлікт може початися або розширитися в космосі», - сказав Хейні.


Про загрозу Москви і Пекіна кажуть і в інших американських відомствах: помічник держсекретаря США з контролю над озброєннями Френк Роуз заявив про стурбованість «розвитком Росією і Китаєм протисупутникової зброї». При цьому, за його словами, у Вашингтоні прагнуть запобігти поширенню конфлікту в космосі.


«У можливому космічному конфлікті не зацікавлений ніхто», - підкреслив Роуз.


У свою чергу, командувач ВПС Джон Хайт додав, що «кожна військова операція, яка сьогодні


відбувається в світі, критично залежить від космосу, в тій чи іншій формі».


«Чи усвідомлюють наші громадяни в повній мірі залежність від космосу чи ні, інша частина світу дуже уважно спостерігає за нами», - зазначив він.


Після випробування Китаєм ракети, яка досягла віддаленої орбіти, де перебувають головні військові супутники США, в тому числі ті, що використовуються для таких завдань, як управління високоточними авіабомбами і стеження за противником, американці щорічно витрачають мільярди доларів на вдосконалення технологій.


Хайт назвав апарати, що перебувають на віддалених орбітах, «найціннішою нерухомістю в космосі».


Зараз представники оборонного відомства зосереджені на розробці технологій, які дозволять захищати супутники, а також стежити за діями супротивника. Чиновники також планують відправляти в космос супутники меншого розміру, які значно важче відстежити.


Цього року Пентагон має намір витратити на космічні програми $22 млрд. Ще $5 млрд будуть інвестовані в космічні навчання. За відомостями газети, в цю суму входять $2 млрд, які спрямують на так званий «космічний контроль», який включає, в тому числі, засекречену програму з наступальних дій.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше приватна

американська компанія SpaceX двічі виконала успішний запуск ракети з приземленням на платформу в океані

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?