США та Британія дали гучну обіцянку Україні на тлі загрози нападу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США та Британія дали гучну обіцянку Україні на тлі загрози нападу РФ

США та Британія дали гучну обіцянку Україні на тлі загрози нападу РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков заявив, що влада США та Британії пообіцяла діяти на випередження у разі ескалації на кордоні чи наступу Росії на Україну.

Джерело: "Свобода слова" на ICTV

Штати та Велика Британія пообіцяли Резнікову "діяти на випередження"

"У нас були довгі та відверті розмови (з колегами з США та Британії – ред.). І ми говорили про те, що стурбованість, занепокоєння висловлювати вже часу немає. Мене запевнили у безумовній підтримці України. Мене запевнили, що відбуваються дуже серйозні консультації між іншими партнерами-країнами Альянсу та ЄС про готовність вживати дуже рішучі кроки, причому на випередження, наголошую. Це стосуватиметься і політичних кроків, і економічних, і допомоги Україні", - наголосив Олексій Резніков.

За словами очільника Міноборони України, під час останніх переговорів у Штатах він чув те, що міжнародні партнери посилають дуже серйозні сигнали офіційній Москві, що вторгнення в Україну і агресія з боку РФ їй дуже дорого коштуватиме в усіх можливих сенсах цього слова.

Як уже згадувалося раніше, американська розвідка повідомила європейським партнерам, що команда Володимира Путіна розглядає сценарій швидкої широкомасштабної наступальної операції проти України з кількох напрямків - ці дані підтвердила інформаційна агенція Bloomberg.

За словами очільника МЗС Франції, він попередив офіційну Москву про "надзвичайно серйозні наслідки" у разі вторгнення в Україну. Він звернув увагу на те, що ПАриж стурбований концентрацією сил РФ біля кордонів з Україною. Дипломат також не забув згадати про аналогічні російські "маневри" навесні цього року.

"В Росії заявили, що Україна шукає спосіб повернутися до силового врегулювання ситуації на Донбасі під прикриттям збільшення присутності в регіоні військових НАТО. Дмитро Пєсков додав, що "це – болюче видовище, тому що це спричинить найсерйозніші наслідки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?