США та НАТО схвалили потужний пакет військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США та НАТО схвалили потужний пакет військової допомоги Україні

США та НАТО схвалили потужний пакет військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

За словами старшого директора Ради нацбезпеки у Європі при Білому домі Аманди Слоут, США та партнери по НАТО одностайно схвалили надання Україні нового потужного пакету військової допомоги.

Джерело:  CNN

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні від західних партнерів 

Слоут не стала повідомляти подробиці надання Україні нового пакету озброєнь.

Альянс також проведе перше засідання Ради Україна-НАТО до того, як Байден зустрінеться із Зеленським, на порядку денному якого стоїть найближча та довгострокова підтримка України. Пізніше у середу Байден виступить із важливою доповіддю про зовнішню політику, говорячи про силу та могутність альянсу НАТО, - зазначила Слоут.

Що відомо про отримання Україною запрошення щодо членства в НАТО 

За словами президента Володимира Зеленського, Україна отримає запрошення щодо членства у НАТО після виконання всіх умов стосовно гарантування безпеки.

Ми матимемо запрошення, коли дозволять умови безпеки, - пояснив Зеленський.

За його словами, також він обговорить з партнерами питання озброєння України і ситуацію на полі бою.

Ми обговоримо також гарантії безпеки, які потрібні Україні на шляху до НАТО, - також зазначив Зеленський.

Зі свого боку речник Держдепу США Метью Міллер підкреслив, що Україна стане членом НАТО попри всі зусилля Росії проти цього.

Представник Держдепу нагадав, що до початку повномасштабного вторгнення Москва вимагала зобов'язань щодо того, що Україна ніколи не вступить до НАТО, і Вашингтон "чітко дав зрозуміти, що це не обговорюється".

Ми підтверджуємо це зобов'язання і сьогодні, і ми чітко дали зрозуміти, що Україна стане членом НАТО, - підкреслив Міллер.

а його словами, які б розрахунки не робив Владімір Путін, "йому варто лише поглянути на допомогу (США) в галузі безпеки, яку надали Україні", а також на "допомогу в галузі безпеки", яку Україна "дуже добре використала на полі бою".

Водночас відповідаючи на репліку журналіста про те, що в Україні незадоволені тим, що на саміті у Вільнюсі Київ не отримав чіткого графіка вступу в Альянс, Міллер висловив розуміння, додавши, що "на їхньому місці", американці "зверталися б з тими самими проханнями", що й українці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?