США та Південна Корея обговорили координацію дій у разі ядерної війни з КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Південна Корея обговорили координацію дій у разі ядерної війни з КНДР

США та Південна Корея обговорили координацію дій у разі ядерної війни з КНДР
Джерело:  online.ua

Вперше з 1980-х років американський Атомний підводний човен з балістичними ракетами (ПЧАРБ) відвідав Південну Корею у вівторок, 18 липня, коли союзники розпочали переговори щодо координації своїх дій у разі ядерної війни з Північною Кореєю.

Джерело: Reuters

США та Південна Корея обговорили координацію дій у разі ядерної війни з КНДР

Координатор Білого дому з питань Індо-Тихоокеанського регіону Курт Кемпбелл підтвердив рідкісний візит до Південної Кореї, який очікувався після того, як про нього було оголошено у спільній декларації саміту між президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем і лідером США Джо Байденом у Вашингтоні в квітні.

 У той час, як ми говоримо, американський атомний підводний човен сьогодні заходить у порт Пусана. Це перший візит американського атомного підводного човна за останні десятиліття, - сказав Кемпбелл журналістам на брифінгу в Сеулі, де він брав участь у першому засіданні Консультативної групи з ядерних питань із південнокорейськими офіційними особами.

Про створення групи, покликаної краще координувати ядерну відповідь союзників у разі війни з Північною Кореєю, також було оголошено під час квітневого саміту на тлі активізації закликів у Південній Кореї до створення власної ядерної зброї - кроку, проти якого виступає Вашингтон.

Північна Корея, яка минулого тижня провела випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети, засудила Консультативну групу з ядерних питань за "відкрите обговорення використання ядерної зброї" і застерегла від планів союзників збільшити демонстрацію військової сили, включаючи візит підводного човна.

Кемпбелл сказав, що прибуття підводного човна є проявом американської прихильності до оборони Південної Кореї.

Реакція КНДР на військові навчання США та Південної Кореї

У березні державні північнокорейські ЗМІ повідомили, що у КНДР нібито 800 тис "працівників Ліги молоді та студентської молоді по всій країні палко звернулися з петиціями про вступ до лав Народної армії".

Причиною вступу майже мільйона людей до армії у Північній Кореї назвали провокації США та Південної Кореї, які "агресивно порушують суверенітет та інтереси безпеки КНДР".

У відповідь на 11-денні військові навчання США та Південної Кореї, КНДР провела військові випробування двох стратегічних крилатих ракет типу "Хвасал-1" і "Хвасал-2", і нового підводного ядерного дрону, який здатний створити надмасштабне радіоактивне цунамі.

Під час навчань північнокорейські військові також провели випробування крилатої ракети з тестовою боєголовкою, що імітує ядерну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?