США та Росія провели термінові переговори - їх оцінили у Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Росія провели термінові переговори - їх оцінили у Трампа

США та Росія провели термінові переговори - їх оцінили у Трампа
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати й Росія провели новий раунд невідкладних переговорів. Вони стосувалися контролю за озброєнням, зокрема чинного договору СНО-3. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг державного секретаря Майкла Помпео.

За словами дипломата, у Відні пройшли "позитивні детальні дискусії".

"Минулого тижня Сполучені Штати й Росія провели четвертий раунд переговорів з контролю над ядерним озброєнням. Дві сторони зустрілися у Відні, це були позитивні детальні дискусії з широкого спектра тем, зокрема й з питання про приховане нарощування потенціалу з боку Китаю", - підкреслив Помпео.

Він наголосив, офіційний Пекін вирішив бойкотувати переговори, оскільки зацікавлений у такому прихованому нарощуванні зброї та не вдоволений тристороннім форматом.

Нагадаємо, переговори 22 червня відбулися за закритими дверима. Збоку Кремля виступив заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков. Американську делегацію очолив спецпредставник президента з контролю над озброєнням — Маршал Біллінгслі.

Американський лідер Дональд Трамп неодноразово звертався до Китаю із запрошенням щодо розширення угоди Вашингтона та Москви до тристороннього формату.

Слід нагадати, йдеться про документ під назвою СНО-3. Він набув чинності у 2011 році після підписання президентами РФ та США Дмитром Медведєвим та Бараком Обамою. Чинність закінчується 5 лютого 2021 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 липня міжнародну спільноту вразила довгоочікувана новина — стало відомо, що на російський газопровід Північний потік-2 чекають нові санкції, адже американські сенатори підтримали внесення пункту про санкції до оборонного бюджету США. Це рішення не могло не залишитися без реакції збоку команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?