США та союзники зробили все для підготовки ЗСУ до успішного контрнаступу — Кірбі
Категорія
Політика
Дата публікації

США та союзники зробили все для підготовки ЗСУ до успішного контрнаступу — Кірбі

США та союзники зробили все для підготовки ЗСУ до успішного контрнаступу — Кірбі
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки США Джона Кірбі, Вашингтон та союзники зробили все можливе для проведення успішного контрнаступу українських військових.

Джерело:  Голос Америки

США та союзники підготували Україну до успішного контрнаступу 

Ми задовольнили потреби України у проведенні контрнаступу. Коли вони почнуть – це залежить від них. Але ми впевнені, що зробили все можливе, щоб підготуватися до цього, - зазначив Кірбі.

За його словами, мова йде не лише про системи ППО, бронетехніку та артилерію, а й про боєприпаси і підготовку військових.

За останні кілька місяців ми зробили багато роботи, щоб переконатися, що ми заповнили їхній "список покупок" і що вони отримали те, що їм потрібно, - підкреслив Кірбі.

Оскільки росіяни захищатимуться та можуть атакувати, то, за словами Кірбі, важливо готуватися до динамічних боїв і переконатися, що союзники "динамічно готові продовжувати підтримувати" Україну у наступні місяці.

Він додав, що США не підтримуватимуть заклики до припинення вогню, тому що це тільки "заморозило" б ситуацію і легітимізувало окупацію української території.

Крім того, припинення вогню без відведення військ з України, дозволило б президенту РФ Володимиру Путіну "консолідувати контроль над територією, яку він захопив" та дало б йому "час і простір, щоб відпочити, переозброїтись та знову атакувати".

Коли очікувати контрнаступу ЗСУ 

За словами військового експерта Олега Жданова, інформація про нібито зупинку ЗСУ до проведення контрнаступу не відповідає дійсності.

Потрібно підібрати момент, коли вчасно треба почати контрнаступ. Сказати, що він затримується, сьогодні неможливо, тому що дати звучали на самому початку лютому - кінець травня і початок червня, - наголосив експерт.

Жданов припустив, що очікується готовність військ.

Напрямки визначені, дати визначені... Треба війська розставити на вихідні позиції. Саме цей етап йде, - пояснив аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?