США таємно надають Україні значну допомогу у війні — Newsweek
Категорія
Політика
Дата публікації

США таємно надають Україні значну допомогу у війні — Newsweek

США таємно надають Україні значну допомогу у війні — Newsweek
Джерело:  online.ua

США тримають у секретні значну частину допомоги Україні на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Джерело:  Newsweek

Що відомо про таємну допомогу США Україні 

Зазначається, що більшість функцій та обов'язків, які зазвичай входять до компетенції Пентагону, виконують представники ЦРУ.

За інформацією видання із посиланням на анонімні джерела, ЦРУ допомагає Україні збирати секретну інформацією, організовувати логістику, а також підтримує контакти з країнами, які допомагають Україні на тлі розв'язаної Росією злочинної війни.

Автори матеріалу зазначають, що представники ЦРУ також намагаються дізнатись про політичну логіку керівників України та Росії.

Яку роль ЦРУ відіграє у війні в Україні

За словами співрозмовників видання, Україна не попереджала США про атаки на російських військових високопоставлених осіб або про удари по об'єктах в Криму, як це було у випадку з Кримським мостом.

Але будь-яка робота ЦРУ в Україні і для України має обмеження, поставлені Адміністрацією Байдена, щоб не втягнути Сполучені Штати у прямий конфлікт з Росією.

Це складний баланс: ЦРУ дуже активно бере участь у війні, не порушуючи основної обіцянки Адміністрації Байдена, яка полягає в тому, що на землі не буде американських черевиків, - пояснив журналістам видання один з високопосадовців розвідки США.

Інший співрозмовник видання - відставний високопоставлений співробітник військової розвідки - своєю чергою справедливо зазначив:

Якщо ми хочемо, щоб Київ нас почув, нам потрібно нагадати собі, що війну виграють українці, а не ми, - підкреслив він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?