США терміново перекидають системи ПРО в Ірак
Категорія
Світ
Дата публікації

США терміново перекидають системи ПРО в Ірак

США терміново перекидають системи ПРО в Ірак
Джерело:  online.ua

Білий дім віддав наказ американським військовим терміново перекинути в Ірак системи протиповітряної і протиракетної оборони - зазначається, що це робиться з ціллю відбиття можливих нападів з боку Ірану. З даною гучною заявою виступив очільник Центрального командування (СЕНТКОМ) ЗС США генерал Кеннет Мак-Кензі, у зону оперативної відповідальності якого входить Близький Схід. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Ми також перебуваємо в процесі доставки систем протиповітряної оборони, систем захисту від балістичних ракет, зокрема в Ірак, для захисту від нового потенційного нападу з боку Ірану", - ПІДКРЕСЛИВ Мак-Кензі в ході виступу на слуханнях у комітеті палати представників Конгресу Штатів у справах Збройних сил.

Варто звернути увагу на те, що генерал не уточнив, про які саме комплекси ПРО і ППО йдеться.

Як відомо, ще у січні військові США навіть не намагалися збивати балістичні ракети, випущені Іраном по використовуваних Штатами базах в Іраку через відсутність в американців засобів ПРО у цьому регіоні. Саме тоді влада Ірану випустила ракети класу земля-земля по двох американських базах в Іраку у відповідь на вбивство іранського генерала Касема Сулеймані.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава оборонного відомства Ірану Амір Хатамі наголосив, що перед тим, як розшифровувати чорну скриньку зі збитого над Тегераном літака МАУ, її треба реставрувати. За його словами, бортовий самописець дуже пошкоджений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?