США ухвалили перший транш військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США ухвалили перший транш військової допомоги Україні

США ухвалили перший транш військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони України провели телефонні переговори з Пентагоном, під час яких торкнулися теми військової допомоги. Американська сторона офіційно підтвердила, що надання першого траншу із загальної суми у 250 мільйонів доларів вже ухвалено. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

За оприлюдненими даними, міністр Андрій Таран надав атлантичному партнеру інформацію щодо безпекової ситуації у країні.

“Під час розмови керівники відомств обговорили питання оборонної реформи та прогресу з ключових напрямків. У свою чергу, міністр оборони США Ллойд Остін поінформував про схвалення Конгресом США першого траншу допомоги з боку американських партнерів у рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI)”, - оголосили у міністерстві.

Таран зауважив, що в українському уряді регулярно працюють над підвищенням рівню взаємосумісності ЗСУ та сил НАТО. Українська сторона завжди зацікавлена у міжнародних заходах з підтримання безпеки.

“Тому, Україна підтверджує намір продовжити участь в операціях НАТО, зокрема, у складі Тренувально-дорадчої Місії НАТО “Рішуча підтримка”, багатонаціональних сил НАТО в Косово, готується направити сили і засоби до Тренувальної місії НАТО в Іраку та операції НАТО в Середземному морі “Морський охоронець”, - додав міністр.

Він офіційно запросив голову американського Пентагону відвідати Україну з нагоди 30-річчя незалежності нашої держави.

Нагадаємо, на рівні Конгресу США рішення про надання Києву пакету безпекової допомоги у 250 мільйонів доларів ухвалили влітку торік. Програма отримала назву “Ініціатива безпекової допомоги Україні”. Вона передбачає надання засобів спостереження, контрбатарейної боротьби, транспортних засобів, медобладнання та інших ресурсів.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський режим Володимира Путіна несе головну відповідальність за всі смерті та каліцтва, які сталися внаслідок війни на Донбас. Сполучені Штати поділяють саме таку позицію та диппредставники Вашингтона нагадали про неї під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?