США успішно випробували гіперзвукову зброю, якою хвалився Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

США успішно випробували гіперзвукову зброю, якою хвалився Путін

США успішно випробували гіперзвукову зброю, якою хвалився Путін
Джерело:  online.ua

У Пентагоні заявили про успішні випробування нової ракетної зброї, яка рухається швидше за звук у кілька разів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністерство оборони Сполучених Штатів.

За даними командування, випробування пройшли на Гавайських островах. Ракети запускала військова база Pacific Missile Range Facility.

Вважається, що гіперзвукова зброя має підвищену можливість для маневру та зміни висоти.

"Це дасть військам США можливість за хвилини завдавати удару за сотні й навіть тисячі миль, щоб усунути широкий спектр важливих цілей", - стверджує Пентагон.

Ракетні випробування провели спільно армія та військово-морські сили США. Аналізом даних займатиметься агентство з протиракетної оборони. Вони стануть підґрунтям для розробки захисту проти подібних снарядів.

США передбачають оснастити новими ракетами збройні сили вже на початку або ж у середині 2020-х років. Адміністрація президента Дональда Трампа у 2021 році витратить близько 3,2 мільярда на розробку гіперзвукової зброї.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський лідер Володимир Путін вирішив знову налякати новітньою російською зброєю. Він заявив, що зброя майбутнього, якої немає аналогів у всьому світі, вже пройшла випробування і скоро надійде на озброєння російської армії та флоту. Глава Кремля не уточнив, про яку саме зброю йдеться, але наголосив, що з її допомогою безпека Росії буде забезпечена на довгі роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?