США відмовились від нафти та газу з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США відмовились від нафти та газу з РФ

США відмовились від нафти та газу з РФ
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден підписав указ про заборону поставок нафти, газу та вугілля з РФ на тлі кривавої та підступної війни, розв'язаної Кремлем проти України.

Джерело: пресслужба Білого дому

США відмовляються від енергоносіїв з РФ 

Цим указом також забороняються будь-які нові інвестиції американським громадянам та компаніям в енергетичний сектор РФ.

За словами Джо Байдена, наразі США та партнери в ЄС працюють над зменшенням залежності від поставок енергоносіїв з РФ.

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку з цим закликав інші держави світу також відмовитись від російських енергоносіїв.

За словами голови держави, гроші, отримані від продажу нафти, газу та вугілля, РФ витрачає на бомби, снаряди та кулі, якими в Україні вбивають, дітей та жінок, руйнуть українські міста.

Зеленський зауважив, що або Кремль буде поважати міжнародне право, або в нього не буде коштів на ведення війни.

Знайдуть іншу бензоколонку... Але заборона на імпорт нафти в США послабить державу-терориста економічно, політично та ідеологічно, тому що це про свободу, про майбутнє і про те, куди рухатиметься весь світ, - наголосив президент.

Між тим, за інформацією видання Reuters, заборона на поставки енергоносіїв з РФ в США не включає в себе заборону на імпорт урану, майже половину якого американці купляють у РФ, Казахстана та Узбекистана.

Радник міністра МВС Вадим Денисенко вважає, що після відмови США, а згодом йомовірно й інших країн Заходу, Путін вимушений буде сісти за стіл переговорів.

Ми  стали дуже важливі для світу. Весь світ змушений зараз грати в гру "як знизити ціну на газ" і одним з найважливіших елементів щодо зниження ціни є розв'язання українського питання. РФ не може не розуміти, як далеко зі своєю авантюрою зайшов Путін. І їм, перш ніж їх примусять до результативних переговорів, потрібна хоч якась перемога. Тому наше завдання вистояти наступні 7-10 днів. Далі, з великою часткою ймовірності, Путіна змусять сідати за стіл переговорів. І які б не були результати цих переговорів, Росію почнуть викидати з нафтогазового ринку глобального світу, - зазначив Денисенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?