США відреагували на готовність РФ до переговорів із Заходом
Категорія
Політика
Дата публікації

США відреагували на готовність РФ до переговорів із Заходом

США відреагували на готовність РФ до переговорів із Заходом
Джерело:  online.ua

Речник Держдепу Нед Прайс заявив, що подальша дипломатія повинна відбуватися у контексті відведення російських військ від українського кордону.

Джерело: пресконференція речника Держдепартаменту Неда Прайса

США назвали умову продовження переговорів з РФ

Речник Держдепу США у відповідь на заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про готовність Москви продовжувати діалог з Заходом сказав, що в США не бачать деескалації ситуації.

Ми побачили його коментарі. Чого ми не побачили, так це ознак деескалації. Ми не побачили жодних відчутних, жодних реальних ознак деескалації. Ми послідовно заявляли, що хочемо йти шляхом дипломатії. Ми хочемо вирішити це через діалог, дипломатію, комунікацію. Ми сподіваємося, що росіяни виявлять подібну готовність. Але ми також сказали, що для успіху дипломатії та діалогу вони мають відбуватися в контексті деескалації. І ми не бачили нічого схожого на деескалацію. Такого контексту ще немає, - сказав Прайс.

Також він повідомив, що РФ уже більше двох тижнів не відповідає США на їхній лист щодо так званих "гарантій безпеки", що вимагає Росія.

Що ж, ми бачили коментарі з Кремля, сьогодні з Москви, які вказують на те, що їх відповідь, за їхніми словами, готова. Я думаю, що минуло більше двох тижнів, як ми відправили наш документ до Москви. Ми ще не побачили відповіді. Це залишається правдивим на сьогодні, на даний момент. Але ми, звичайно, уважно розглянемо письмову відповідь росіян, коли її отримаємо, - зазначив речник.

Також він повідомив, що США не думають, що Путін прийняв остаточне рішення про вторгнення.

Ну, я не збираюся вдаватися до конкретних даних розвідки. Що я можу сказати – дозвольте мені почати з того, чого ми не говоримо. Ми не кажемо, що президент Путін прийняв остаточне рішення. Ми віримо, що дипломатія залишається життєздатною. Ми віримо, що ще залишається вікно для вирішення цієї проблеми шляхом діалогу та дипломатії, - підкреслив Прайс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?