США відреагували на гучну ідею щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

США відреагували на гучну ідею щодо Донбасу

США відреагували на гучну ідею щодо Донбасу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Серед міжнародних організацій є порозуміння щодо початку дискусії про розміщення миротворців Організації об'єднаних націй на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами постійного представника Вашингтону в ОБСЄ Джеймса Гілмора, поки що обговорення не почали.

"Я знаю про можливість такої миротворчої місії ООН, її обговорювали минулого року, але ніхто не зміг прийти до якоїсь чіткої домовленості. Мені невідомо про якісь поточні дискусії на цю тему", - пояснив дипломат.

Постпред зазначив, що в ООН та ОБСЄ "із задоволенням" могли б продовжити відповідні дискусії.

Суперечки щодо формату потенційної миротворчої місії ООН на Донбасі сталися між Україною та західними партнерами з одного боку й Росією — з іншого. Кремль зацікавлений у миротворцях, які охоронятимуть спостерігачів ОБСЄ , а Київ наполягає на повноцінній присутності "блакитних касок".

Як повідомляв ONLINE.UA, у грудні голова МЗС України Вадим Пристайко зазначив, що президент Володимир Зеленський може почати реальні переговори про миротворців ООН на Донбасі, якщо Росія опиратиметься виконанню Мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?