США винесли Путіну серйозне попередження і зайнялися його "сірим кардиналом" - The Guardian
Категорія
Світ
Дата публікації

США винесли Путіну серйозне попередження і зайнялися його "сірим кардиналом" - The Guardian

США винесли Путіну серйозне попередження і зайнялися його "сірим кардиналом" - The Guardian
Джерело:  online.ua

«Злив» електронних листів помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова

, якого називають «сірим кардиналом» Путіна в питаннях Криму і Донбасу, міг бути попередженням російському президенту з боку США, заявив старший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин в Празі Марк Галеотті.


Про це йдеться в статті The Guardian, переклад якої зробив ONLINE.UA.


«У вівторок українська група, що називає себе "КіберХунта", виклала в мережу листи з електронної пошти нібито з офісу Суркова, і деякі листи вказують на його роль в управлінні відносинами Росії з сепаратистами на сході України. Кремль назвав ці листи підробкою, але, щонайменше, частина з них, як видно, справжні», - сказано в матеріалі журналіста The Guardian Шона Уокера.


«Цілком можливо, що атака на Суркова - це перший крок у обіцяній ЦРУ "безпрецедентній таємній кібер-операції проти Росії", яка може стати відповіддю на ймовірний злом Росією комп'ютерних мереж Демократичної партії», - зазначає видання.


«Старший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин в Празі Марк Галеотті сказав: "Це не неможливо, але малоймовірно, що українські хакери могли зламати державний аккаунт електронної пошти Суркова і завантажити величезний корпус файлів за 2014 рік. З огляду на, що американці натякали на підготовку відповіді, я не можу не поцікавитися: чи міг це бути попереджувальний сигнал Путіну від влади США, що у них також є можливість втручатися і компрометувати, і вони готові її використовувати, якщо Росія буде наполягати», - сказано в тексті статті.


«Галеотті сказав, що для того, щоб замести сліди, могли бути використані українські протеже. Це може пояснити, чому електронні листи 2014 року було випущено разом із документами, які виглядали як груба підробка, і в яких нібито розкривається поточний план Кремля по дестабілізації України», - пише The Guardian.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: В деле с почтой "серого кардинала" Путина появились США - сенсация от The Guardian

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?