США виправдали санкції проти Xiaomi зв'язком з армією Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

США виправдали санкції проти Xiaomi зв'язком з армією Китаю

США виправдали санкції проти Xiaomi зв'язком з армією Китаю
Джерело:  online.ua

Китайський техномагнат Xiaomi став вже другою потужною компанією, яка потрапила під санкції Сполучених Штатів. Раніше аналогічне рішення ухвалили проти Huawei - за каденції Дональда Трампа проти неї Вашингтон боровся навіть у Європі, намагаючись обмежити використання відповідної продукції. Приводом для введення рестрикцій проти іншого виробника сучасної техніки став його нібито зв’язок з урядом КНР, який Білий дім неодноразово називав головною загрозою для країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Phonearena.

За думкою Вашингтона, урядовий зв’язок керівництва Xiaomi доводиться отриманням державної нагороди засновником Лей Цзюнем. Йдеться про отримання ознаки за “будівництво соціалізму”. Також один з найзначнішим китайських бізнесменів оголосив про плани інвестицій у технології 5G та розвиток штучного інтелекту.

Санкції з боку США полягають у внесенні компанії у чорний список тих, що підтримують збройні сили Китаю. Водночас у Xiaomi такий зв’язок заперечили, а через рішення подали до суду.
У чорний список Пентагону компанія потрапила буквально напередодні виїзду адміністрації Дональда Трампа з Білого дому — в січні 2021 року.

Наразі американські юридичні та фізичні особи не мають можливості інвестувати у Xiaomi. Ті, хто вже інвестував, повинні позбутися часток у компанії до 11 листопада 2021 року.

У китайській компанії одночасно наголосили, що працюють виключно із дотриманням закону.

“Компанія дотримується закону і працює відповідно до законів та норм юрисдикцій, де вона веде свій бізнес. Компанія повторює що вона надає товари та послуги для цивільного та комерційного використання. Компанія підтверджує, що вона не належить, не контролюється або не пов'язана з китайськими військовими, і не є "Комуністичною китайською військовою компанією”, - резюмували у Xiaomi.

Як повідомляв ONLINE.UA, конфронтація між Сполученими Штатами й Російською Федерацією сягнула нового рівня, коли у Москві здійснили низку кібератак проти американського уряду. Кремль відкидає такий випад, однак Вашингтон неодноразово виступав із заявами з цього приводу. Експерти корпорації Microsoft назвали кібератаки з боку РФ наймасивнішими в історії США. Станом на початок березня американська сторона готує потужну відповідь на цифрову агресію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?