США вирішили перевірити діяльність сина Байдена в Україні. Його підозрюють у відмиванні грошей
Категорія
Політика
Дата публікації

США вирішили перевірити діяльність сина Байдена в Україні. Його підозрюють у відмиванні грошей

США вирішили перевірити діяльність сина Байдена в Україні. Його підозрюють у відмиванні грошей
Джерело:  online.ua

Кілька днів тому в США відкрили справу проти сина нового глави Білого дому Джо Байдена - Хантера. Його підозрюють у скоєнні податкових злочинів і відмиванні грошей. На даний момент Мін'юст вивчає всі сумнівні угоди і контакти Хантера Байдена в Китаї, Україні та Казахстані, тому запросило у влади нашої країни дані про діяльність сина нового президента США в українській газовій компанії Burisma. Втім, Міністерство юстиції США в рамках розслідування справи проти Хантера Байдена вимагає інформацію про його діяльність в близько 20 компаніях і перевіряє інформацію, пов'язану з транзакціями сина американського лідера і з українськими, і з російськими, і з казахськими і з китайськими громадянами. Нові подробиці розслідування справи проти Байдена-молодшого повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

"Неясно, чи є робота Хантера Байдена в українській компанії центральною частиною федерального розслідування або ж прокуратура просто шукає інформацію про всі його джерела доходу в останні роки", - повідомляє джерело.

Як відомо, розслідування відносно сина Байдена почалося ще в 2018 році. В рамках нього Україна була втягнута в серйозний скандал, через те, що Дональд Трамп намагався натиснути на українського лідера Володимира Зеленського і домогтися розслідування проти Байдена в Україні, шантажуючи військовою допомогою США. Таким чином Трамп намагався "дискваліфікувати" свого головного суперника Джо Байдена перед президентськими перегонами, і це мало не призвело до його імпічменту.

Зокрема, Трамп вимагав, щоб Зеленський з'ясував яким чином Байден-молодший отримав високу посаду в правлінні компанії Burisma - однієї з найбільших приватних газодобувних компаній України. Він допускав, що Байден-старший використав своє службове становище і допоміг синові з призначенням,  а також домігся від тодішнього президента України Петра Порошенка звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, який починав розслідування діяльності Burisma.

Син Байдена сподівається. що після проведення офіційного розслідування в США правоохоронці будуть максимально об'єктивні в цьому питанні. Він підкреслює, що всі свої справи вів і веде належним чином, а за допомогою постійно звертається до своїх податковихм консультантів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Угорщина кинула безстрашний виклик Байдену через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?