США висунули Кремлю жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули Кремлю жорсткий ультиматум

США висунули Кремлю жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

За словами прессекретаря Держдепу США Неда Прайса, у Кремля є вибір, надалі підтримувати дипломатичні зусилля з врегулювання ситуації навколо України та щодо безпеки у Європі, або піти шляхом конфронтації та зазнати серйозних втрат.

Джерело: пресслужба Держдепу США

США поставили Кремль перед нелегким вибором

Завдання, поставлене сьогодні перед російською делегацією, - відповісти на те, що вони почули від Сполучених Штатів, від НАТО, від наших європейських союзників та партнерів, послабити напруженість, щоб обрати шлях дипломатії та продовжити чесний діалог, - повідомив Прайс.

За його словами, стосовно вимог Кремля щодо вступу України в НАТО США та союзники мають єдину позицію.

Разом Сполучені Штати та наші союзники по НАТО чітко дали зрозуміти, що ми не дозволимо нікому зачинити так звану політику відкритих дверей НАТО, яка завжди була центральною в Альянсі з моменту її заснування, - підкреслив представник Держдепу.

Прайс додав, що Вашингтон проаналізує результати переговорів з представниками Кремля і прийме рішення стосовно подальших дій.

Володимир Путін (фото - Kremlin.ru)

Саме Росії слід зробити серйозний вибір: деескалація та дипломатія, що, звичайно, залишається нашим найкращим курсом, або конфронтація та наслідки. Якщо збережеться статус-кво, ми продовжимо дипломатичні контакти та діалог з Росією. Але ми чітко розуміємо, що дипломатія та діалог можуть дати результати лише в тому випадку, якщо вони відбуватимуться в умовах деескалації ситуації навколо України, - підкреслив представник Держдепу США.

У Кремлі залякують НАТО можливим застосуванням ядерної зброї

Заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко заявив, що позиція США щодо потенційного розширення НАТО “знижує стелю застосування ядерної зброї”.

Заява кремлівського дипломата прозвучала на пресконференції за підсумками засідання Ради Росія – НАТО. Він зазначив, що розмова між сторонами виявила багато розбіжностей. У російського переговорника склалося враження, що у практичній діяльності Альянс не збирається враховувати інтереси Москви.

Політик натякнув на можливе застосування російською стороною ядерної зброї, пояснюючи це відповіддю на те, що Штати “концептуально та технічно знижують стелю застосування ядерної зброї”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?