США висунули нову жорстку вимогу Росії через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули нову жорстку вимогу Росії через Україну

США висунули нову жорстку вимогу Росії через Україну
Джерело:  online.ua

Росія повинна припинити свою триваючу агресію і дестабілізуючі дії в Україні. З таким закликом до РФ звернувся держсекретар США Майк Помпео перед початком першого засідання суду Гааги у справі про катастрофу малайзійського Boeing-777 рейсу МН17, збитого російською ракетою "Бук" в 2014 році на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Держдепу США.

Помпео привітав початок слухань у справі катастрофи малазійського пасажирського Boeing-777, який слідував рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур. Він нагадав, що всі обвинувачені у справі МН17 входять до складу очолюваних Росією сил, які причетні до збройної агресії РФ на сході України. Держсекретар США закликав всі країни світу взяти участь в роботі по встановленню відповідальності відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН.

"Особи, винні в збиванні рейсу MH17 Malaysia Airlines, який трагічно забрав 298 невинних життів, повинні бути притягнуті до відповідальності. США довіряють правовій системі Нідерландів і закликають всі держави в повній мірі співпрацювати з проведеним розслідуванням цієї трагедії", - підкреслив Помпео.

Помпео додав, що США довіряють правовій системі Нідерландів з викриття правди і правосуддя в цій справі. Держсекретар також підтримав роботу Міжнародної слідчої групи, яка має в своєму складі представників Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії і України.

"Знову ми закликаємо Росію припинити свою триваючу агресію і дестабілізуючі дії в Україні", - підсумував Майк Помпео.

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що слідував рейсом МН17, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, дві третини з них - піддані Нідерландів. Всі вони загинули. 9 березня 2020 року в Нідерландах почався суд у справі МН17 - перше судове слухання проходить в судовому комплексі Схіпхол недалеко від Амстердама.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію суду Гааги у справі МН17. Четверо обвинувачених не братимуть участі в засіданні суду. Суддя повідомив, що в процесі попередньо виступлять 49 родичів жертв катастрофи, 84 людини також будуть звертатися за матеріальною компенсацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?