США висунули Путіну безкомпромісний ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули Путіну безкомпромісний ультиматум

США висунули Путіну безкомпромісний ультиматум
Джерело:  online.ua

Росія продовжує безжальну агресію проти України, незважаючи на санкційний тиск та заклики усього світу. Європейські лідери регулярно закликають команду російського президента Володимира Путіна припинити свої безправні дії на Донбасі і в Криму, негайно вивести свої війська з ОРДЛО і повернути анексований український півострів, так як від цього страждають не тільки українці і кримчани, а й росіяни. З черговим безкомпромісним ультиматумом до Путіна сьогодні звернувся держсекретар США Майк Помпео. Він знову нагадав главі Кремля, що Крим - це Україна, тому Росія повинна негайно припинити репресії проти тих, хто виступає проти її окупаційної політики, і звільнити несправедливо ув'язнених українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Держдепу США.

"Росія повинна припинити репресії проти тих, хто виступає проти її окупації, звільнити несправедливо ув'язнених українців і повернути повний контроль над півостровом Україні. Крим - це Україна", - йдеться в заяві держсекретаря.

Важливо відзначити, що напередодні до Путіна з терміновим закликом звернулися представники США і Євросоюзу з вимогою завершити конфлікт на Донбасі шляхом припинення поставок зброї та фінансових ресурсів окупаційним адміністраціям в ОРДЛО, які призначив сам Кремль. У Постійній раді ОБСЄ відзначили, що бойовики користуються пандемією коронавіруса, за допомогою якої прикривають свої злочини на Донбасі, не допускаючи в ОРДЛО спостерігачів. Сполучені Штати закликали Росію дати вказівку силам, які вона озброює, тренує, фінансує, керує і спільно з якими воює на сході України, припинити перешкоджання СММ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США поставили безкомпромісну вимогу Росії. Посол США при ОБСЄ Джеймс Гілмор вважає, що Росії пора відмовитися від цієї шаради, повернути Україні повний контроль над Кримом і вивести свої війська і військову техніку зі східної України. Тільки тоді, за його словами, РФ зможе повернути собі місце шановного члена суспільства націй - мета, до якої Москва повинна прагнути заради кращого майбутнього для своїх громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?