США висунули Україні жорсткі умови по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули Україні жорсткі умови по Донбасу

США висунули Україні жорсткі умови по Донбасу
Джерело:  online.ua

Помічник Держсекретаря США  Вікторія Нуланд, яка 25 квітня приїхала до Києва, розповіла про вимоги США щодо окупованого Донбасу.


Про це заявила нардеп від фракції "Самопоміч" Вікторія Войцицька, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу фракції.


Згідно зі словами Нуланд, Держдепартамент США вимагає "особливого статусу" для Донбасу, амністії бойовиків і організації виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей вже в липні 2016 року.


"Мінські угоди необхідно імплементувати до кінця 2016 року, альтернативи їм немає", - заявила Вікторія Нуланд.


Вікторія Войцицька повідомила, що на зустрічі йшлося про присутність розуміння того, що жодна зі сторін не відведе важке озброєння.


"Важке озброєння повинно бути "закрито", і за його "зберіганням" повинна спостерігати спеціальна місія ОБСЄ. Нам кажуть, що якщо ми проведемо вибори, то це створить прецедент, коли російські війська вперше в історії добровільно покинуть територію, яку вони окупували. При цьому ніяких гарантій, що російські війська вийдуть, немає і бути не може", - розповіла нардеп.


Крім іншого, на зустрічі оголосили, що в кращому випадку санкції проти Росії можуть бути продовжені до січня 2017 року, якщо Україна продемонструє добру волю по імплементації Мінських угод і прийме закон про вибори на окупованих територіях в травні 2016 року.


"Вибори на окупованих територіях очікуються вже в липні", - йдеться в повідомленні.


Раніше  Новий час  повідомив з посиланням на свої джерела, що Нуланд озвучила тезу, згідно з якою, проведення виборів створить прецедент, коли російські війська вперше в історії добровільно покинуть територію, яку вони окупували.


При цьому, "Самопоміч" вважає, що Україна повинна визнати території окупованими, а Росію країною-окупантом, незалежно від продовження або припинення дії міжнародних санкцій проти неї.


Політсила підкреслює, що те, чого вимагають США, - надання "особливого статусу" окупованим територіям і проведення виборів на окупованих територіях - "є фактичною капітуляцією, саме цього хотів Кремль, розв'язуючи війну проти України".


Як повідомляв ONLINE.UA,  Франція висунула Україні вимогу по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?