США виявили над своєю територією повітряну кулю зі шпигунським обладнанням Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

США виявили над своєю територією повітряну кулю зі шпигунським обладнанням Китаю

США виявили над своєю територією повітряну кулю зі шпигунським обладнанням Китаю
Джерело:  online.ua

За інформацією Пентагону, увечері 2 лютого над територією США була зафіксована повітряна куля зі шпигунським обладнанням, яка ймовірно належить Китаю.

Джерело: сайт Пентагону

Що відомо про шпигунські дії КНР на території США 

Влада США зафіксувала та відстежує спостережну повітряну кулю на великій висоті, яка зараз рухається над територією Сполучених Штатів. Відповідні органи влади, включно з NORAD, продовжують пильно стежити за нею, - повідомив речник Пентагону Пет Райдер.

За його словами, американські військові вже вжили заході із недопущення  збору таємної інформації.

Райдер підкреслив, що куля рухається набагато вище тієї висоти, на якій знаходяться  повітряні коридори для транспортної і цивільної авіації, одже не становить загрози для літаків.

Речник Пентагону також додав, що військові не вперше фіксують аналогічний об'єкт в небі над територією США.

Зокрема, подібні повітряні об'єкти помічали у небі ще за президентства Дональда Трампа.  Втім, цього разу повітряна куля залишається над територією країни довше.

У Пентагоні також зазначили, що розвідка значною мірою впевнена у тому, що пристрій запустив Китай, і американська сторона негайно сконтактувала з Пекіном через різні канали.

Ми донесли, наскільки серйозно ставимося до цього питання, і дали зрозуміти, що зробимо усе необхідне для захисту нашого народу і країни, - зазначив ще один представник Пентагону.

Силові відомства зійшлися на думці, що кулю краще не чіпати і дати їй рухатися заданим курсом, не намагаючись збити її; президент Джо Байден після ознайомлення з ситуацією погодився з цим рішенням.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?