США вкладуть 8 мільярдів доларів у свою військову присутність в Азії
Категорія
Світ
Дата публікації

США вкладуть 8 мільярдів доларів у свою військову присутність в Азії

США вкладуть 8 мільярдів доларів у свою військову присутність в Азії

У Пентагоні затвердили план про вкладення 8 мільярдів доларів у посилення військової присутності США у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Військове відомство США планує за п'ять років покращити інфраструктуру, провести додаткові навчання і розгорнути більше кораблів і військових сил.

Прихильники цієї ініціативи вважають, що таким чином США покаже свою силу у регіоні на тлі напруженої ситуації на корейському півострові.

Читайте також: США нададуть українським прикордонникам допомогу на $21 млн

В той же час ті, хто підтримує план Пентагону щодо фінансування військової присутності США в Китаї, поки не можуть сказати, як вони планують отримати фінансування на реалізацію цієї ініціативи.

За інформацією високопоставлених чиновників і представників Конгресу, поки точно не ясно, скільки потрібно грошей.

Тим часом, адміністрація президента США Дональда Трампа працює над політикою в азіатському регіоні, оскільки будь-план збільшити військову присутність в Азії може зажадати кроків щодо Пекіну, який необхідно переконати у тому, що дії США не спрямовані проти Китаю.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про плани США збільшити свій військовий контингент у Афганістані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?