США внесли ясність у свої вимоги до України щодо Донбасу: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

США внесли ясність у свої вимоги до України щодо Донбасу: з'явилося відео

США внесли ясність у свої вимоги до України щодо Донбасу: з'явилося відео
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила, що раніше не називала ніяких дат щодо виборів на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Для імплементації Мінських угод необхідне відновлення безпеки і забезпечення повного доступу (місії ОБСЄ) по всьому Донбасу, повернення всіх заручників і підготовка до справжніх українських виборів на Донбасі, які б відповідали міжнародним стандартам і Конституції України", - сказала вона.
Нуланд також підкреслила, що в ході зустрічей з народними депутатами України ніяких конкретних дат про проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу не називалося.
"Повідомлення про нашу зустріч з представниками Верховної Ради вчора були не зовсім точними, ми не називали конкретні дати з приводу того, коли повинні пройти вибори", - зазначила вона.
"Ми абсолютно чітко дали зрозуміти, що для проведення виборів відповідно до Мінських угод потрібно забезпечити мир, безпеку, ОБСЄ має отримати доступ і повинні бути створені умови для кандидатів агітувати за себе, спілкуватися з виборцями", - заявила Нуланд.
За її словами, українська сторона працює над підготовкою таких виборів, але обов'язковою умовою для їх проведення залишається відновлення на Донбасі безпечної обстановки, "чого зараз там немає".


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, згідно зі словами Нуланд, Держдепартамент США вимагає "особливого статусу" для Донбасу, амністії бойовиків і організації виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей вже в липні 2016 року.
Також Нуланд вважає, що 2016 рік може стати ключовим у справі врегулювання ситуації навколо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?