США ввели нові потужні санкції проти РФ - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

США ввели нові потужні санкції проти РФ - перші подробиці

США ввели нові потужні санкції проти РФ - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Американська влада ввела нові санкції у відповідь на постійне нехтування Росією міжнародних норм. Це рішення прийняло Управління зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC), передає ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз відомства.

OFAC анонсувало нові обмеження стосовно колишнього офіцера Головного розвідувального управління Росії, який діяв в інтересах російського олігарха Олега Дерипаски. Окрім того, санкції також торкнуться 15 членів ГРУ через їх участь у широкому спектрі злочинної діяльності, в тому числі за спроби втрутитися у вибори в США у 2016 році.

"Казначейство поширить санкції на працівників російської розвідки, задіяних у кібер-операціях, втручанні у вибори 2016 року та широкому колі інших злодіянь" - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Також вказано, що колишнього ГРУшника Віктора Бояркина США внесли в санкційний список через його безпосередню роботу на Дерипаску, також його звинувачують у фінансуванні в Чорногорії однієї з політичних партій перед виборами 2016 року.

Як повідомляє ONLINE.UA, раніше в офіційному журналі ЄС опублікували рішення про введення санкцій проти причетних до фейкових "виборів" в ОРДЛО, які були проведені на 11 листопада на Донбасі.  У список увійшли дев’ять чоловік, що представляють "адміністрації ЛНР і ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?