США ввели нові потужні санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США ввели нові потужні санкції проти Росії

США ввели нові потужні санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

17 березня Міністерство торгівлі США затвердило нові санкції проти Росії. Вони вступлять в силу з 18 березня і передбачають заборону на експорт, пов'язаний з нацбезпекою. Нові санкції проти Росії введені у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального хімічною зброєю, за яким найімовірнішестоїть Кремль. Зокрема, США заборонили експорт в Росію предметів, пов'язаних з авіацією, космосом і предметами для шифрування та технологій програмного забезпечення. Також влада США призупинила дію ліцензій на обслуговування і заміну деталей та устаткування, які були раніше поставлені в Росію і внесли РФ в список країн, з якими повністю заборонений експорт і імпорт зброї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінторгу США.

"Застосовуючи незаконні нервово-паралітичні речовини проти дисидентів, як всередині, так і за межами своїх кордонів, російський уряд діяв, грубо порушуючи свої зобов'язання по Конвенції про заборону хімічної зброї, і безпосередньо піддавав власних громадянам та громадян інших країн смертельному ризику. Міністерство торгівлі прагне не допустити доступу Росії до чутливих американських технологій, які можуть бути використані для її зловмисної діяльності в області хімічної зброї ", - заявили в Міністерстві торгівлі США, коментуючи розширення санкцій проти Росії.

Нові американські санкції щодо Росії стали продовженням санкцій, введених Мінторгом на початку березня. Тоді під обмеження потрапили дев'ять російських компаній - ГК "Хіммед", "Фемтек", "Інтерлаб", "Лабінвест", "Аналіт Продактс", "Интертек Інструментс", "Фармконтракт", "Рау фарм" і "Регіонснаб", а також проти 27-го Наукового центру Міноборони. У США переконані, що ці організації мають відношення до створення і поширення зброї масового знищення та хімічної зброї.

Нагадаємо, Олексія Навального отруїли в серпні минулого року - політику стало погано під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де політику надали допомогу російські медики, потім його перевезли на лікування до Берліна. Німецька військова лабораторія і незалежні лабораторії країн ЄС, включаючи ОЗХЗ, прийшли до висновку, що Навальний був отруєний бойовим отрутою з групи "Новачок". Росія всі ці звинувачення заперечує, а щоб всеж ж таки змусити Навального замовкнути опозиціонера затримали і заарештували відразу ж після повернення в Москву з Німеччини, після чого засудили до 2,5 років в'язниці у справі 6-річної давності. Суд вирішив, що Навальний разом з братом Олегом переконали компанію Ів Роше укласти невигідну угоду.

Відбувати покарання Навального відправили в режимну виправну колонію в місті Покров у Володимирській області. Він сам назвав колонію справжнім концтабором і здивувався, що такий заклад знаходиться всього в 100 км від Москви. Але насильству і побиття, як стверджує Навальний, його не піддавали, хоча він не сумнівається, що в цій колонії можуть до напівсмерті забивати ув'язнених дерев'яними молотками. Як відомо, люди, які відбували покарання в ІК-2, описують її як колонію, максимально ізольовану від зовнішнього світу і з жорсткими умовами, в якій засуджених "ламають".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден назвав Путіна вбивцею і пригрозив жорсткою розправою за всі злочинні діяння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?