США ввели нові санкції проти РФ за втручання у вибори - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США ввели нові санкції проти РФ за втручання у вибори - що відомо

США ввели нові санкції проти РФ за втручання у вибори - що відомо
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило персональні обмеження проти двох жителів РФ та трьох компаній. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

За офіційною інформацією, приводом для реакції Вашингтона стало втручання згаданих фіз- та юросіб у президентські вибори 2016 року.

У списку значиться ім'я росіян Дениса Кузьміна та Ігоря Нестерова. Вони пов'язані з Агентством інтернет-досліджень", яким керує бізнесмен Євген Пригожин. Це так звана "фабрика тролів". Вона підтримувала республіканця Дональда Трампа під час президентських перегонів.

Серед компаній, що потрапили під санкції - Autolex Transport, Beratex Group, Linburg Industries. Перші дві зареєстровані на Сейшелах, а третя - у Чехії.

Нагадаємо, вибори голови Сполучених Штатів завершилися перемогою Трампа. Його опоненткою була Гілларі Клінтон. Певна частина американського істеблішменту звинуватила Росію у втручанні у виборчий процес. Було організоване відповідне розслідування.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно а мериканське Мінфін запровадило санкції за постачання палива авіаугрупуванню Кремля у Сирії. Загалом у списку 5 російських суден, 3 громадянина та компанія, які підтримували таким чином політичний режим Башара Асада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?