США ввели санкції проти українців за втручання в президентські вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

США ввели санкції проти українців за втручання в президентські вибори

США ввели санкції проти українців за втручання в президентські вибори
Джерело:  online.ua

Міністрество фінансів США розширило санкції за втручання в президентські вибори. У санкційний список на цей раз потрапили сім українців і чотири українських інформаційних ресурсів. Зокрема, санкції наклали на народного депутата президентської партії "Слуга народу" Олександра Дубинського. Хто ще потрапив під американські санкції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну США.

Крім Дубинського, до списку санкцій Мінфіну США включені:

  • Дмитро Ковальчук - помічник і партнер по бізнесу екс-нардепа Андрія Деркача, проти якого вже раніше ввели санкції;

  • Костянтин Кулик - колишній прокурор, причетний до публікацій "плівок Деркача";

  • Олександр Онищенко - колишній нардеп;

  • засновник ТРК "Ера" Антон Симоненко;

  • екс-співробітник посольства України в США Андрій Теліженко;

  • Петро Журавель.

Крім того, Мінфін США ввів санкції проти сайтів, пов'язаних з Деркачем: Ерамедіа, Only News, NABULeaks і Скептік.онлайн.

Нагадаємо, кілька місяців тому народний депутат Андрій Деркач в розпал президентської гонки в США оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив нового президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. У команді Порошенко "плівки Деркача" назвали спробою вплинути на відносини США і України, а в штабі Байдена цей матеріал назвали відредагованою "діркою від бублика". Розвідка США в свою чергу уточнила, що Росія втручалася в американські вибори за допомогою Деркача. За даними Вашингтона, Деркач підтримує тісні зв'язки з російською розвідкою і вже більше десяти років служить активним російським агентом.

Президент України Володимир Зеленський обурився тоді, що нашу країну втягують в черговий скандал. Він запевнив, що Україна не дозволяла і не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори в іншій країні, а українців закликав утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США оприлюднили резолюцію про імпічмент Трампа. Його можуть позбавити влади за кілька днів до закінчення президентського терміну за підбурювання до заколоту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?