США закликали Велику Британію приєднатися до санкцій проти Ірану
Категорія
Політика
Дата публікації

США закликали Велику Британію приєднатися до санкцій проти Ірану

США закликали Велику Британію приєднатися до санкцій проти Ірану
Джерело:  The Telegraph

Лондон повинен відмовитися від спроб зберегти ядерну угоду щодо ядерної програми з Іраном і ввести санкції відносно Тегерана, підтримавши позицію США.

З таким закликом виступив посол США у Великій Британії Роберт Вуд Джонсон, передає ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

На думку дипломата, ядерна програма з Іраном є збитковою угодою. Він підкреслив, що Вашингтон продовжить нарощувати тиск на Іран, поки офіційний Тегеран "не приведе до норми свою поведінку".

"Ми закликаємо Британію використовувати її значну дипломатичну міць і приєднатися до нас в той час, як ми очолюємо глобальну скоординовану кампанію по досягненню по-справжньому всеосяжної угоди з Іраном", - додав Джонсон.

Раніше Трамп заявляв, що США виходять з ядерної угоди з Іраном, так як вважає, що Тегеран ставить свої бізнес-інтереси вище безпеки і благополуччя іранського народу. Тоді американський глава попереджав, що дії Ірану, спрямовані на підтримку тероризму, можуть привести до серйозних наслідків.

Слід відзначити, що влада Великої Британії засуджує Іран за дестабілізацію міжнародної ситуації на Близькому Сході, але зберігає відданість іранській ядерній угоді. На саміті ЄС в травні 2018 року, який проходив в Софії, лідери Великої Британії, Німеччини та Франції Тереза Мей, Ангела Меркель і Еммануель Макрон закликали до дотримання всіма сторонами Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо ядерної програми Ірану, підкресливши його важливість для глобальної безпеки .

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський лідер Дональд Трамп заявив, що США наклали на Іран найжорсткіші санкції в історії, щоб досягти "миру в усьому світі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?