США закликали весь світ потужно вдарити по Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США закликали весь світ потужно вдарити по Росії

США закликали весь світ потужно вдарити по Росії

Росія повинна відповісти за окупацію українського Криму, а для цього всі країни світу мають ввести і посилити діючі санкції проти РФ. З таким потужним закликом до світової спільноти звернулася заступниця представника США в ООН Черіті Норман Шале на засіданні Ради безпеки ООН, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Під час виступу Шале підкреслила, що США сповнені рішучості помститися і змусити відповідати Росію за окупацію Криму. Вони вважає, що всі країни світу, які ще не приєдналися до санкційного тиску на РФ, повинні ввести обмеження проти окупантів, які незаконно захопили українські території і застосовують тортури до їх жителів.

"США сповнені рішучості залучити Росію до відповідальності за окупацію Криму. З 2014 року наступні раунди санкцій адресно стосувалися тих, хто грав провідну роль в окупаційному режимі. Також є санкції проти представників правоохоронних органів, які застосовували тортури до кримськотатарських активістів. Закликаємо інші країни ввести такі ж обмеження", - заявила Черіті Норман Шале.

Вона також звернулася із закликом до Росії з вимогою надати доступ ООН і ОБСЄ на територію українського Криму, щоб міжнародні місії могли спостерігати і документувати всі, що відбувається на окупованому півострові.

Нагадаємо, санкції проти Росії вперше ввели в Євросоюзі ще навесні 2014 року, коли Росія почала збройну агресію проти України - анексувала Крим і вторглася на Донбас. Єдина умова скасування санкцій - повне звільнення українських регіонів від російського режиму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США поставили Росії жорсткий ультиматум через Крим і Донбас. Держсекретар США Майк Помпео запевнив, що Штати ніколи не визнають посягання Росії на суверенітет українського Криму і продовжать вводити нові санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?